tiros

Os galos franceses berran vitoria na noite de Rusia

A selección francesa de fútbol gañou o seu segundo título mundial tras derrotar a Croacia por 4-2 no último partido do Mundial de Rusia 2018.
A selección francesa puxo fin á aventura croata, e a estrela francesa Antoine Griezmann e os seus compañeiros infligiron unha dura derrota ao batallón croata no famoso estadio "Luzhniki" da capital rusa, Moscova, para coroar aos Galos Azuis co seu segundo título mundial dúas décadas. despois de gañar o primeiro título en 1998 en Francia.

A selección francesa denegou a Croacia o título mundial por primeira vez, sabendo que era a primeira vez que a selección croata participaba na final do Mundial.
A primeira metade do encontro rematou co 2-1 do conxunto francés tras unha emocionante actuación dos dous equipos, sinalando que o equipo croata foi o que máis controlou o transcurso do xogo e a posesión do balón.

O equipo croata pagou o prezo polos erros dos seus xogadores dentro da área, onde o primeiro gol do conxunto francés chegou de fogo amigo tras un lanzamento de falta xogado polo francés Antoine Griezmann, e o dianteiro croata Mario Mandzukic tentou mantelo. fóra, pero converteuno no gol do seu equipo por erro no minuto 18.
Ivan Perisic empatou para o equipo croata no minuto 28, pero Antoine Griezmann deulle a vantaxe ao equipo francés no minuto 38 dun penalti concedido polo árbitro tras utilizar o video árbitro asistente (VAR).
Na segunda metade, a actuación converteuse nun debate entre os dous equipos, e o conxunto francés sorprendeu ao seu rival con dous goles consecutivos marcados por Paul Pogba e Kylian Mbappe nos minutos 59 e 65, para ser o primeiro gol de Pogba e o cuarto de Mbappe. neste torneo.
Mario Mandzukic respondeu co segundo gol da selección croata no minuto 69, sendo o seu terceiro tanto no actual Mundial.
O encontro comezou con escaramuzas ofensivas consecutivas do equipo croata, que foi o que máis posesión do balón tivo nos primeiros minutos.
Pola súa banda, o conxunto francés xogou confiando nunha forte presión sobre os croatas e bloqueando as estradas que conducen á área francesa.
Modric xogou un saque de esquina aos oito minutos, que foi afastado enseguida pola defensa francesa.
E o balón chegou de pase longo no minuto 11 a Ivan Perisic dentro da área francesa, pero non puido controlalo, polo que o balón saíu a saque de meta.
Os centrocampistas franceses tentaron aliviar a presión dos seus compañeiros en defensa con algúns intentos ofensivos inútiles.
E no minuto 15 foi testemuña dun rápido contragolpe de Croacia, Perisic centrou o balón dende a banda dereita, pero bateu na defensa e afastouse da área.
Na primeira aparición do dianteiro francés Antoine Griezmann no partido, o xogador conseguiu un tiro libre fóra da área de penal de Croacia tras sufrir unha falta de Marcelo Brozovic.
Griezmann xogou o lanzamento de falta en dirección á portería e o dianteiro croata Mario Mandzukic intentou despexar o balón, pero converteuno coa cabeza na portería por erro nun ángulo moi difícil á dereita do porteiro Daniel Subasic para ser o gol da selección francesa no minuto 18 do seu primeiro intento real na meta croata.

O conxunto croata intensificou o seu ataque nos minutos seguintes en busca do gol do empate, pero chocou coa defensa aglomerada e organizada do conxunto francés, que confiou no seu ataque nos rápidos rebotes, aproveitando a présa de Croacia no ataque.
E o francés N'Golo Kante recibiu un cartón amarelo no minuto 27 por saque de Persic para frear un rápido e perigoso ataque croata.
O equipo croata aproveitou o lanzamento de falta e marcou o tanto do empate no minuto 28 cando Modric xogou o tiro libre e se moveu entre máis dun xogador croata dentro da área francesa e despois Domagov Vida preparouno para o seu compañeiro Perisic, que foi motivado ao bordo da área de penalti, para preparar este último por si mesmo e disparalo no difícil córner á esquerda do porteiro francés Hugo Lloris.
Os dous equipos intercambiaron ataques nos minutos seguintes, ata que no minuto 35 se viu a máxima emoción cando Griezmann lanzou un perigoso saque de esquina e o balón petou na man do xogador Perisic e saíu a córner, mentres que os franceses dirixíanse ao árbitro. esixindo un penalti.
O árbitro respondeu ás demandas dos xogadores franceses e recorreu ao sistema de video-asistente de árbitro (VAR), onde os videoárbitros pedíronlle que vise o partido por si mesmo, e o árbitro arxentino asubiou, anunciando a concesión de un penalti para Francia.
Griezmann petou o penalti no minuto 38 á dereita do porteiro Subasic, marcando o primeiro gol para os galos.

O gol espertou a ira do conxunto croata, que se precipitou no ataque en busca do gol da igualada e supuxo un gran perigo en máis dun balón, pero sufriu moita desgraza ante a portería francesa, para que a primeira metade rematou cun avance de 2/1 do equipo francés a pesar da posesión do balón do equipo croata en máis do 60 por cento durante esta entrada.
O equipo croata comezou o segundo tempo con intentos ofensivos consecutivos, pero a primeira ocasión do encontro foi un potente disparo de Griezmann dende lonxe no minuto 47, que chegou ás mans do porteiro Subasic.
A selección croata respondeu cun rápido ataque, no que Rakitic trocou o balón con Rebic, quen rematou o ataque cun disparo contundente e sorprendente que Lloris afasta coa punta dos dedos por riba do longueiro.
As ocasións croatas foron moitas nos minutos seguintes, pero a sorte continuou teimuda para o equipo.

No minuto 53, dous afeccionados saíron ao campo, pero rapidamente foron retirados polos efectivos de seguridade, polo que o árbitro retomou o encontro.
Didier Deschamps, adestrador da selección francesa, pagou ao seu xogador Stephen Nzonzi no minuto 55 en lugar de Kante.
Os dous equipos intercambiaron ataques nos minutos seguintes, antes de que o conxunto francés traducise un dos seus ataques nun gol tranquilizador no minuto 59, asinado por Paul Pogba.
Kylian Mbappe aproveitou o rápido contragolpe e manipulou á defensa croata e despois pasou o balón á área de penalti para golpear a defensa e preparar o seu compañeiro Griezmann, quen á súa vez llo pasou a Pogba motivado nos límites da área. onde lanzou o balón forte cara á portería para pegar na defensa e rebotarlle para disparar de novo coa esquerda na portería á dereita do porteiro.
O conxunto francés aproveitou a confusión nas filas do seu rival, e marcou o cuarto gol no minuto 65, asinado por Mbappé.
O gol chegou cando Lucas Hernández manipulou aos xogadores croatas pola banda esquerda e despois pasou o balón ao motivado Mbappe ante o arco da área.
A emoción continuou nos minutos seguintes, e Mandzukic marcou o segundo gol para Croacia no minuto 69.
O gol chegou cando a defensa devolveu o balón a Loris, quen tentou regatear a Mandzukic diante da portería, pero este presionouno, polo que o balón golpeouno e se tambaleou na portería.
A última hora de partido foi testemuña de ataques e intentos mutuos dos dous equipos e de cambios dos seus adestradores, pero sen éxito.O encontro rematou coa vitoria dos galos franceses por 4/2.