schoten

Franse hanen schreeuwen overwinning in de nacht van Rusland

Het Franse nationale voetbalelftal won zijn tweede wereldtitel na het verslaan van Kroatië met 4-2 in de laatste wedstrijd van het WK 2018 in Rusland.
Het Franse team maakte een einde aan het Kroatische avontuur en de Franse ster Antoine Griezmann en zijn metgezellen brachten het Kroatische bataljon een zware nederlaag toe in het beroemde "Luzhniki" -stadion in de Russische hoofdstad Moskou, om de Blue Roosters te bekronen met hun tweede wereldtitel twee decennia na het winnen van de eerste titel in 1998 in Frankrijk.

Het Franse team ontkende Kroatië voor het eerst de wereldtitel, wetende dat het de eerste keer was dat het Kroatische team deelnam aan de WK-finale.
De eerste helft van de wedstrijd eindigde met een 2-1 voorsprong van het Franse team na een opwindend optreden van beide teams, waarbij werd opgemerkt dat het Kroatische team de meeste controle had over het verloop van het spel en het balbezit.

Het Kroatische team betaalde de prijs voor de fouten van zijn spelers in het strafschopgebied, waar het eerste doelpunt van het Franse team uit vriendelijk vuur kwam na een vrije trap van de Fransman Antoine Griezmann, en de Kroatische spits Mario Mandzukic probeerde het te houden weg, maar hij draaide het in de 18e minuut per ongeluk in het doel van zijn team.
Ivan Perisic maakte in de 28e minuut gelijk voor het Kroatische team, maar Antoine Griezmann bezorgde het Franse team in de 38e minuut de leiding uit een penalty die de scheidsrechter na gebruik van de video-assistent-scheidsrechter (VAR) had toegekend.
In de tweede helft werd de prestatie een debat tussen de twee teams, en het Franse team verraste zijn tegenstander met twee opeenvolgende goals gescoord door Paul Pogba en Kylian Mbappe in de 59e en 65e minuut, Pogba's eerste doelpunt en het vierde voor Mbappe op dit toernooi.
Mario Mandzukic reageerde met het tweede doelpunt van het Kroatische team in de 69e minuut, zijn derde doelpunt in het huidige WK.
De wedstrijd begon met opeenvolgende aanvallende schermutselingen van het Kroatische team, dat in de eerste minuten het meeste balbezit had.
Aan de andere kant speelde het Franse team steunend op sterke druk op de Kroatische spelers en blokkeerde het de wegen naar het Franse strafschopgebied.
Modric speelde in de achtste minuut een hoekschop, die meteen werd weggeduwd door de Franse verdediging.
En de bal kwam uit een lange pass in de 11e minuut naar Ivan Perisic in het Franse strafschopgebied, maar hij kon hem niet onder controle krijgen, dus ging de bal uit in een doeltrap.
De Franse middenvelders probeerden de druk op hun teamgenoten in de verdediging te verlichten met enkele vergeefse aanvallende pogingen.
En de 15e minuut was getuige van een snelle tegenaanval van Kroatië, Perisic passeerde de bal vanaf de rechterkant, maar die raakte de verdediging en schoof weg van het strafschopgebied.
Bij het eerste optreden van de Franse spits Antoine Griezmann in de wedstrijd kreeg de speler een vrije trap buiten het strafschopgebied van Kroatië na een overtreding van Marcelo Brozovic.
Griezmann speelde de vrije trap in de richting van het doel en de Kroatische spits Mario Mandzukic probeerde de bal weg te werken, maar hij draaide de bal per ongeluk met zijn hoofd in het doel in een zeer moeilijke hoek rechts van doelman Daniel Subasic om de doelpunt van het Franse team in de 18e minuut van zijn eerste echte poging op het Kroatische doel.

Het Kroatische team intensiveerde zijn aanval in de volgende minuten op zoek naar de gelijkmaker, maar het kwam in botsing met de opgehoopte en georganiseerde verdediging van het Franse team, dat op zijn aanval op de snelle rebounds vertrouwde en profiteerde van de rush van Kroatië in de aanval.
En de Fransman, N'Golo Kante, kreeg in de 27e minuut een gele kaart voor een trap van Persic om een ​​snelle en gevaarlijke Kroatische aanval te stoppen.
Het Kroatische team profiteerde van de vrije trap en scoorde de gelijkmaker in de 28e minuut toen Modric de vrije trap speelde en tussen meer dan één Kroatische speler in het Franse strafschopgebied bewoog, waarna Domagov Vida het voorbereidde voor zijn teamgenoot Perisic, die gemotiveerd aan de rand van het strafschopgebied, dit laatste voor zich klaarmaken en in de lastige hoek links van de Franse doelman Hugo Lloris schoten.
De twee teams wisselden aanvallen uit in de volgende minuten, totdat de 35e minuut het hoogtepunt van opwinding was toen Griezmann een gevaarlijke hoekschop speelde en de bal de hand van speler Perisic raakte en uitging in een corner, terwijl de Franse spelers naar de scheidsrechter gingen een strafschop eisen.
De scheidsrechter reageerde op de eisen van de Franse spelers en nam zijn toevlucht tot het gebruik van het video-assistent-scheidsrechterssysteem (VAR), waarbij de video-scheidsrechters hem vroegen om de wedstrijd zelf te bekijken, waarna de Argentijnse scheidsrechter op het fluitje blies en de toekenning van de straf aankondigde. een strafschop naar Frankrijk.
Griezmann schoot de strafschop in de 38e minuut rechts van doelman Subasic en scoorde het eerste doelpunt voor de hanen.

Het doelpunt wekte de woede van de Kroatische ploeg, die in de aanval ging op zoek naar de gelijkmaker en bij meer dan één bal groot gevaar vormde, maar voor het Franse doel veel pech leed, zodat de eerste helft eindigde met een voorsprong van 2/1 voor het Franse team, ondanks het balbezit van het Kroatische team met meer dan 60 procent tijdens deze inning.
De Kroatische ploeg begon de tweede helft met opeenvolgende aanvallende pogingen, maar de eerste kans in de wedstrijd was een krachtig afstandsschot van Griezmann in de 47e minuut, dat in handen ging van doelman Subasic.
Het Kroatische elftal reageerde met een snelle aanval, waarbij Rakitic de bal verwisselde met Rebic, die de aanval afsloot met een sterk, verrassend schot dat Lloris met zijn vingertoppen over de lat wegduwde.
De Kroatische kansen waren talrijk in de volgende minuten, maar het geluk bleef koppig voor het team.

In de 53e minuut gingen twee fans het veld op, maar die werden snel uitgeschakeld door beveiligingspersoneel, zodat de scheidsrechter de wedstrijd hervatte.
Didier Deschamps, coach van het Franse elftal, betaalde in de 55e minuut zijn speler Stephen Nzonzi in plaats van Kante.
De twee teams wisselden in de volgende minuten aanvallen uit, voordat het Franse team een ​​van zijn aanvallen in de 59e minuut vertaalde in een geruststellend doelpunt, ondertekend door Paul Pogba.
Kylian Mbappé profiteerde van de snelle tegenaanval en manipuleerde de Kroatische verdediging en passeerde de bal vervolgens het strafschopgebied om de verdediging te raken en zich voor te bereiden op zijn collega Griezmann, die de bal op zijn beurt gemotiveerd doorgaf aan Pogba aan de rand van het gebied, waar hij de bal krachtig in de richting van het doel schoot om de verdediging te raken en naar hem terugkaatste om de bal opnieuw met zijn linkerhand in het doel rechts van de keeper te schieten.
Het Franse team profiteerde van de verwarring in de gelederen van de tegenstander en scoorde in de 65e minuut het vierde doelpunt, gesigneerd door Mbappé.
Het doelpunt viel toen Lucas Hernandez de Kroatische spelers aan de linkerkant manipuleerde en de bal vervolgens voor de boog van het strafschopgebied op de gemotiveerde Mbappé afgaf.
De opwinding bleef in de volgende minuten en Mandzukic scoorde het tweede doelpunt voor Kroatië in de 69e minuut.
Het doelpunt viel toen de verdediging de bal teruggaf aan Loris, die probeerde Mandzukic voor het doel te dribbelen, maar deze laatste drukte op hem, zodat de bal hem raakte en in het doel slingerde.
Het laatste derde uur van de wedstrijd waren getuige van aanvallen en wederzijdse pogingen van de twee teams en wisselingen van hun coaches, maar het mocht niet baten.De wedstrijd eindigde met de Franse hanen die 4/2 wonnen.