skott

Franska tuppar ropar seger i Rysslands natt

Det franska fotbollslandslaget vann sin andra världstitel efter att ha besegrat det kroatiska laget med 4-2 i dag, söndag, i den sista matchen av VM 2018 i Ryssland.
Det franska laget avslutade det kroatiska äventyret, och den franske stjärnan Antoine Griezmann och hans följeslagare tillfogade den kroatiska bataljonen ett allvarligt nederlag på den berömda "Luzhniki"-stadion i den ryska huvudstaden Moskva, för att kröna Blue Roosters med deras andra världstitel under två decennier efter att ha vunnit den första titeln 1998 i Frankrike.

Det franska laget nekade Kroatien världstiteln för första gången, i vetskap om att det var första gången som det kroatiska laget spelade i VM-finalen.
Första halvleken av matchen slutade med att det franska laget avancerade med 2-1 efter en spännande prestation av båda lagen, och noterade att det kroatiska laget hade mest kontroll över spelets gång och bollinnehav.

Det kroatiska laget betalade priset för sina spelares misstag i straffområdet, där det första målet för det franska laget kom från vänskapsmatch efter en frispark spelad av fransmannen Antoine Griezmann, och den kroatiske anfallaren Mario Mandzukic försökte behålla det. borta, men han vände det till sitt lags mål av misstag i den 18:e minuten.
Ivan Perisic kvitterade för det kroatiska laget i den 28:e minuten, men Antoine Griezmann gav det franska laget ledningen i den 38:e minuten från en straff som dömdes av domaren efter att ha använt videoassistentdomaren (VAR).
I andra halvlek blev prestationen en debatt mellan de två lagen, och det franska laget överraskade sin motståndare med två raka mål som Paul Pogba och Kylian Mbappe gjorde i 59:e och 65:e minuterna, vilket var Pogbas första mål och det fjärde för Mbappe i denna turnering.
Mario Mandzukic svarade med det andra målet för det kroatiska laget i den 69:e minuten, vilket var hans tredje mål i det pågående VM.
Matchen inleddes med på varandra följande offensiva skärmytslingar från det kroatiska laget, som hade mest bollinnehav under de första minuterna.
Å andra sidan spelade det franska laget med stark press på de kroatiska spelarna och blockerade vägarna som leder till det franska straffområdet.
Modric spelade en hörna i den åttonde minuten, som omedelbart sköts undan av det franska försvaret.
Och bollen kom från en långpassning i den 11:e minuten till Ivan Perisic inne i det franska straffområdet, men han kunde inte kontrollera den, så bollen gick ut till en målspark.
De franska mittfältarna försökte lätta på pressen på sina lagkamrater i försvaret med några meningslösa offensiva försök.
Och den 15:e minuten bevittnade en snabb kontring av Kroatien, Perisic korsade bollen från höger sida, men den träffade försvaret och flyttade bort från straffområdet.
I det första framträdandet av den franske anfallaren Antoine Griezmann i matchen fick spelaren en frispark utanför Kroatiens straffområde efter att ha blivit fälld av Marcelo Brozovic.
Griezmann spelade frisparken i riktning mot målet och den kroatiske anfallaren Mario Mandzukic försökte rensa bort bollen, men han vände den med huvudet i mål av misstag i en mycket svår vinkel till höger om målvakten Daniel Subasic för att vara den. mål för det franska laget i den 18:e minuten av hans första riktiga försök på det kroatiska målet.

Det kroatiska laget intensifierade sitt anfall under de följande minuterna i jakten på kvitteringsmålet, men det kolliderade med det samlade och organiserade försvaret från det franska laget, som förlitade sig på sitt anfall på snabba returer, och utnyttjade Kroatiens rusning i ge sig på.
Och fransmannen, N'Golo Kante, fick gult kort i den 27:e minuten för Perisics spark för att stoppa ett snabbt och farligt kroatisk anfall.
Det kroatiska laget utnyttjade frisparken och gjorde kvitteringsmålet i den 28:e minuten när Modric spelade frisparken och flyttade mellan mer än en kroatisk spelare inne i det franska straffområdet och sedan förberedde Domagov Vida det för sin lagkamrat Perisic, som var motiverad på kanten av straffområdet, för att förbereda den senare för sig själv och sköt den i det svåra hörnet till vänster om den franske målvakten Hugo Lloris.
De två lagen bytte attacker under de följande minuterna, tills den 35:e minuten bevittnade höjden av spänning när Griezmann spelade en farlig hörna och bollen träffade spelaren Perisic och gick ut till ett hörn, medan de franska spelarna gick till domaren kräver en straffspark.
Domaren svarade på de franska spelarnas krav och tillgrep användningen av videoassistentdomaren (VAR), där videodomarna bad honom att se matchen själv, och den argentinska domaren blåste i visselpipan och tillkännagav tilldelningen av en straffspark till Frankrike.
Griezmann slog straffen i den 38:e minuten till höger om målvakten Subasic och gjorde det första målet för tupparna.

Målet väckte ilska hos det kroatiska laget, som rusade i anfallet i jakten på kvitteringsmålet och utgjorde en stor fara i mer än en boll, men drabbades av en hel del olycka framför det franska målet, så att första halvlek slutade med att det franska laget avancerade 2/1 trots att det kroatiska laget hade bollinnehav över 60 procent under denna inning.
Det kroatiska laget inledde andra halvlek med på varandra följande offensiva försök, men första chansen i matchen var ett kraftfullt skott från Griezmann från distans i den 47:e minuten, som gick i händerna på målvakten Subasic.
Det kroatiska landslaget svarade med ett snabbt anfall, där Rakitic bytte ut bollen med Rebic, som avslutade anfallet med ett starkt överraskande skott som Lloris höll med fingertopparna över ribban.
De kroatiska chanserna var många under de följande minuterna, men turen fortsatte att vara envis för laget.

I den 53:e minuten gick två fans till planen, men togs snabbt ut av säkerhetspersonal, så domaren återupptog matchen.
Didier Deschamps, tränare för det franska landslaget, betalade sin spelare Stephen Nzonzi i den 55:e minuten istället för Kante.
De två lagen utbytte attacker under de följande minuterna, innan det franska laget översatte en av sina attacker till ett lugnande mål i den 59:e minuten, signerat av Paul Pogba.
Kylian Mbappe utnyttjade den snabba kontringen och manipulerade det kroatiska försvaret och passade sedan in bollen i straffområdet för att träffa försvaret och förbereda sig för sin kollega Griezmann, som i sin tur skickade den till Pogba motiverad på områdets gränser, där han sköt bollen starkt mot mål för att träffa försvaret och studsa tillbaka till honom för att skjuta den igen med vänster in i målet till höger om målvakten.
Det franska laget utnyttjade förvirringen i sina motståndares led och gjorde det fjärde målet i den 65:e minuten, signerat av Mbappe.
Målet kom när Lucas Hernandez manipulerade de kroatiska spelarna på vänsterkanten och sedan passade bollen till motiverade Mbappe framför straffområdesbågen.
Spänningen fortsatte under de följande minuterna och Mandzukic gjorde det andra målet för Kroatien i den 69:e minuten.
Målet kom när försvaret gav tillbaka bollen till Loris, som försökte dribbla Mandzukic framför mål, men den sistnämnde pressade honom, så bollen träffade honom och vinglade in i mål.
Den sista tredje timmen av matchen bevittnade attacker och inbördes försök från de två lagen och byten från deras tränare, men utan resultat. Matchen slutade med att de franska tupparna vann 4/2.