tiros

Isto foi o que lle pasou á nadadora Anita Álvarez, que escapou pola morte por pouco

A nadadora olímpica Anita Álvarez estivo preto da morte este xoves, ao desmaiarse durante a súa actuación nas competicións de natación sincronizada do Campionato do Mundo de natación que se celebra actualmente na capital húngara, Budapest.
Non obstante, este non é o primeiro incidente no que a moza de 25 anos sufriu un coma, xa que perdeu o coñecemento durante a clasificación para os Xogos Olímpicos de Barcelona en 2021.

Ela explicou naquel momento nunha entrevista que o seu esixente e apretado horario de adestramento provocoulle desmaio, segundo o xornal The Sun.

Ademais, engadiu que o día antes da proba de clasificación levaba unhas 14 horas na piscina, cando non durmía o suficiente.
Adestraba durante oito horas ao día, seis días á semana mentres se preparaba para os Xogos Olímpicos de Toquio antes de que os torneos se aprazasen debido ao virus da Corona.
Sobre o incidente do Barcelona, ​​Álvarez asegurou que o seu rendemento foi ben, pero recordou que comezou a sentirse cansa cando se achegaba ao final do adestramento, e tivo un mareo antes de perder o coñecemento.

En canto a eses momentos terroríficos, engadiu: "Vin xirar o teito, e isto é o último que recordo ata que cheguei á parede". Despois salvouna a súa adestradora española, Andrea Fuentes.
Cabe destacar que a natación competiu nos Xogos Olímpicos de Río 2016 e gañou unha medalla de bronce no Campionato do Mundo de Lima 2019 para dúo feminino.